Projektek
444

2021 a 444 legnagyobb éve

Cél
14444 Támogató
9,741 Támogató
Sikeres
9741

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan dokumentumfilm elkészítésére is van időnk, mint A gyilkosok emlékműve.

Elkötelezett támogatóinknak, a Kör tagjainak egyre több különleges szolgáltatást szeretnénk nyújtani:

Minden szerdán (na jó, csütörtök hajnalban) Uj Péter főszerkesztői hírlevelét. Kéthetente a JÓ hírlevelet, ami még egy lezárt Budapesten is tud programot, vendéglátóhelyeket ajánlani. És beléphetsz a zárt Facebook-csoportunkba, ahol a 444 szerzőivel is beszélgethetsz a cikkeinkről.

De ezeken kívül is nagy terveink vannak 2021-re:

A főszerkesztői mellé hamarosan új, szintén exkluzív hírlevél indul. Az első 10 ezer csatlakozó ajándékba kapja a 444 nyomtatott magazinjának, a Makrónak a legfrissebb számát. A következő tavasszal jelenik meg, témája a fogyasztás és a túlfogyasztás lesz. Újra lesz kommentelés a 444-en, de csak a tagoknak. (Ők szólhatnak hozzá, bárki olvashatja.) Az eddigieknél több és még erősebb videós anyagot, podcastot készítünk.
Anyagaink egy részéhez csak előfizetőink férhetnek majd hozzá. Az előfizetők a lezárt cikkeket megnyithatják majd ismerőseiknek, barátaiknak.

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOD!

A szerkesztőség (balról jobbra, soronként): Tamás Bence Gáspár, Sarkadi Zsolt,Rényi Pál Dániel, Király András, Neuberger Eszter, Plankó Gergő, Boros Júlia, Szurovecz Illés, Haszán Zoltán, Horváth Bence, Uj Péter, Magyari Péter, Bede Márton, Szily László, Ács Dániel, Fődi Kitti, Urfi Péter, Erdélyi Péter, Czinkóczi Sándor, és, akik a képen nem szerepelnek: Ács Dániel ACsi, Botos Tamás, Habencius István, Halász Júlia, Herczeg Márk, Kardos Gábor, Kiss Bence, Kiss Veronika, Mészáros Zsófia, Pongrácz Éva, Sebesi Zsolt, Sulymosi Erik, Szedeli Zsuzsa, Zentai Bence.

Q&A

Fizetős lesz a 444?

Részben igen. A Körhöz csatlakozó, regisztrált támogatókkal közösen fogjuk kitalálni, milyen kedvezmények, juttatások, exkluzív tartalmak igazán fontosak a számukra, ezekhez csak ők kapnak majd hozzáférést. Azt szeretnénk, hogy a legtöbb anyagunk továbbra is ingyenesen elérhető maradjon, ezért is fontos, hogy akik megengedhetik maguknak, azok vegyenek részt a lap finanszírozásában.

Most egyszeri 10000 forintot kértek?

Igen. Ezért a pénzért - más extrák mellett - a fizetős szolgáltatás indulásakor 2 hónap tagságot kínálunk, ennek a végén pedig többféle havidíjas csomag közül választhatod majd ki, amelyik szimpatikus.

Ha 10 ezer forintért két hónap tagságot adtok, az azt jelenti, hogy 5000 forint lesz a havidíj?

Nem. A mostani 10 ezer forintos adománnyal elsősorban a 444 stabil működését segíted, és ezen felül kínálunk érte két hónap tagságot a fizetős időszakban, és más extrákat. Biztosan többféle havidíjas csomag lesz, ezeknek a pontos árát és tartalmát veletek együtt szeretnénk kidolgozni.

10000 forint? Ennél nekem jóval többet megér a 444 és szabad magyar nyilvánosság jövője!

Minden segítségre szükségünk van, ezért kérünk, hogy nézd meg a lehetőségeket a Támogatás oldalunkon, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a tamogatas@444.hu emailcímen, és megbeszéljük a részleteket.

Mi lesz a szerkesztőségnek szánt pénzemmel, ha egyszer csak nálatok is megjelenik egy kormánypárti tulajdonos?

A 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt a szerkesztőség vezetőinek többségi tulajdonában van, a kisebbségi tulajdonos pedig egy MDIF nevű amerikai befektetési alap, ami kifejezetten 444-hez hasonló független lapokba fektet a világon mindenfelé. Hozzánk a Fidesz egyszerűen nem tudja bevásárolni magát. Hátterünkről Uj Péter főszerkesztő írt néhány éve, de ma is érvényesek, amik ebben a ebben a cikkben szerepelnek.

Nemrég állítottam be nektek rendszeres támogatást, adományoztam nagyobb összeget. A korábban küldött pénzem számít az új rendszerben?

Igen, számít. Először is nagyon hálásak vagyunk minden eddigi támogatásért, az elmúlt években is ez tette lehetővé a 444 működését. Amennyiben 2020. július 1. óta már legalább 10000 forinttal támogattál bennünket, akkor te is tagja lehetsz a Körnek. Arra kérünk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot a tamogatas@444.hu emailcímen, és sínre tesszük a dolgot. Ha rendszeres támogatást állítottál be, arra kérünk, azt ne mondd le, hanem írj nekünk, hogy átvezessük a hozzájárulásodat az új rendszerbe.

Mi lesz ha a projekt nem éri el a kitűzött célt?

A projekt a kitűzött cél, a 14,444 támogató elérésétől függetlenül is megvalósul és elindul, így mindenki, aki csatlakozik 2 hónap hozzáférést kap majd az új rendszerben a most befizetett összegért cserébe.