Projektek
444

Új fejezet a 444 történetében

Cél
14444 Támogató
9,391 Támogató
Folyamatban
9391
67 nap

A „demokráciának nevezhető-e még Magyarország?” kérdést leegyszerűsíthetjük így: leváltható-e a kormány szabad választásokon? Szabadnak nevezhető az a választási rendszer, amelyet sokszorosan módosítgatott saját érdekeinek megfelelően a kormánypárt? Magyari Péter, a 444 oknyomozó újságírója a hazai sajtóban szinte egyedülálló vállalkozásba fogott: monumentális riportban mutatja be, a legutóbbi választást övező titkos tárgyalások történetét, hogy miért hiúsult meg az ellenzéki összefogás, milyen erők munkáltak a háttérben.

A tízrészes riport októberben jelenik meg, nyomtatásban, nyolcvan oldalon. Ez a MAKRO második száma.

Első tízezer regisztrált támogatónk (a Kör tagjai) ajándékba kapja a második Makrót.

Augusztus elején indítottuk kampányunkat a 444 megújításáért, amihez már több mint 8000-en csatlakoztak. Ők az elsők között kapják majd meg nyomtatott magazinunkat. Várhatóan október második felében adjuk postára a lapot.

Az elmúlt tíz évben a hatalom minden erejével azon volt, hogy lebontsa a szabad magyar nyilvánosságot. Ezt a folyamatot visszafordítani vagy akárcsak megállítani nem könnyű feladat. 8000 embernél jóval többre lesz szükség hozzá. Éppen ezért a következő hónapokban legalább 14444 támogatót szeretnénk magunk mellé állítani.

Arra kérünk, hogy ebben a kritikus pillanatban kötelezd el magad a független 444 és a szabad magyar nyilvánosság mellett!

A 444 hamarosan új rendszerben jelenik meg, egy része fizetős lesz. Azt szeretnénk, hogy a legtöbb hírünk továbbra is ingyenesen elérhető maradjon, ezért is fontos, hogy akik megengedhetik maguknak, vegyenek részt a lap finanszírozásában.

Lesznek viszont exkluzív anyagok, és más extrák, amelyek csak a Kör tagjai számára lesznek hozzáférhetőek. Akik most mellettünk döntenek, azoknak a fizetős rendszer indításakor, más előnyök mellett, két hónap tagságot is kínálunk, két hónap után pedig többféle havidíjas csomagból választhathatnak.

Az eddig csatlakozott több ezer ember támogatása lehetővé tette, hogy erősítsük a 444 működését, nap mint nap dolgozunk a bővítésen: új témák, új munkatársak, új műfajok. . Minden új támogató szélesíti a lehetőségeinket, gazdagítja a tartalomkínálatot.

  • Két új munkatársat igazoltunk szeptember elején.
  • Több fontos civil szervezet és csoport blogja indult el a 444-en, és továbbiakkal tárgyalunk az itteni folytatásról.
  • Újraéledt vagy inkább új formában, műfajában és témaválasztékában is átalakulva indult Uj Péter legendás „Szerda” rovatának utóda. Csak regisztrált támogatóinknak.
  • Az októberben megjelenő MAKRO magazint a Kör első 10 ezer tagja ajándékba kapja.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Hozz még egy embert!

Ha minden támogatónk csak egyetlen ismerősét győzné meg, hogy érdemes mellénk állni, az új horizontokat nyitna a 444 előtt.

Ebben rengeteget tudsz segíteni. Ha egyszerűen hírét viszed a gyűjtésünknek, elmondod a barátaidnak, hogy miért fontos neked a 444 és szabad sajtó ügye. Ha a Facebookon vagy más hasonló oldalon megosztod

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOD!

A szerkesztőség (balról jobbra, soronként): Tamás Bence Gáspár, Sarkadi Zsolt,Rényi Pál Dániel, Király András, Neuberger Eszter, Plankó Gergő, Boros Júlia, Szurovecz Illés, Haszán Zoltán, Horváth Bence, Uj Péter, Magyari Péter, Bede Márton, Szily László, Ács Dániel, Fődi Kitti, Urfi Péter, Erdélyi Péter, Czinkóczi Sándor, és, akik a képen nem szerepelnek: Ács Dániel ACsi, Botos Tamás, Habencius István, Halász Júlia, Herczeg Márk, Kardos Gábor, Kiss Bence, Kiss Veronika, Mészáros Zsófia, Pongrácz Éva, Sebesi Zsolt, Sulymosi Erik, Szedeli Zsuzsa, Zentai Bence.

Q&A

Fizetős lesz a 444?

Részben igen. A Körhöz csatlakozó, regisztrált támogatókkal közösen fogjuk kitalálni, milyen kedvezmények, juttatások, exkluzív tartalmak igazán fontosak a számukra, ezekhez csak ők kapnak majd hozzáférést. Azt szeretnénk, hogy a legtöbb anyagunk továbbra is ingyenesen elérhető maradjon, ezért is fontos, hogy akik megengedhetik maguknak, azok vegyenek részt a lap finanszírozásában.

Most egyszeri 10000 forintot kértek?

Igen. Ezért a pénzért - más extrák mellett - a fizetős szolgáltatás indulásakor 2 hónap tagságot kínálunk, ennek a végén pedig többféle havidíjas csomag közül választhatod majd ki, amelyik szimpatikus.

Ha 10 ezer forintért két hónap tagságot adtok, az azt jelenti, hogy 5000 forint lesz a havidíj?

Nem. A mostani 10 ezer forintos adománnyal elsősorban a 444 stabil működését segíted, és ezen felül kínálunk érte két hónap tagságot a fizetős időszakban, és más extrákat. Biztosan többféle havidíjas csomag lesz, ezeknek a pontos árát és tartalmát veletek együtt szeretnénk kidolgozni.

10000 forint? Ennél nekem jóval többet megér a 444 és szabad magyar nyilvánosság jövője!

Minden segítségre szükségünk van, ezért kérünk, hogy nézd meg a lehetőségeket a Támogatás oldalunkon, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a tamogatas@444.hu emailcímen, és megbeszéljük a részleteket.

Mi lesz a szerkesztőségnek szánt pénzemmel, ha egyszer csak nálatok is megjelenik egy kormánypárti tulajdonos?

A 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt a szerkesztőség vezetőinek többségi tulajdonában van, a kisebbségi tulajdonos pedig egy MDIF nevű amerikai befektetési alap, ami kifejezetten 444-hez hasonló független lapokba fektet a világon mindenfelé. Hozzánk a Fidesz egyszerűen nem tudja bevásárolni magát. Hátterünkről Uj Péter főszerkesztő írt néhány éve, de ma is érvényesek, amik ebben a cikkben szerepelnek.

Nemrég állítottam be nektek rendszeres támogatást, adományoztam nagyobb összeget. A korábban küldött pénzem számít az új rendszerben?

Igen, számít. Először is nagyon hálásak vagyunk minden eddigi támogatásért, az elmúlt években is ez tette lehetővé a 444 működését. Amennyiben 2020. július 1. óta már legalább 10000 forinttal támogattál bennünket, akkor te is tagja lehetsz a Körnek. Arra kérünk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot a tamogatas@444.hu emailcímen, és sínre tesszük a dolgot. Ha rendszeres támogatást állítottál be, arra kérünk, azt ne mondd le, hanem írj nekünk, hogy átvezessük a hozzájárulásodat az új rendszerbe