Projektek
444

Új fejezet a 444 történetében

Cél
4444+ Támogató
5,261 Támogató
Folyamatban
5261
141 nap

Járvány, gazdasági válság, a nyilvánosságot megszálló hatalom – 1990 óta nem volt ilyen nehéz helyzetben a magyar sajtó. Éppen most láttuk, ahogy a hatalmi gépezet pillanatok alatt darálta be a magyar média egyik legfontosabb szereplőjét, így nem maradt sok idő megvédeni a szabad sajtó maradékát. Pedig sosem volt nagyobb szükség rá, hogy maradjon, aki elmondja az igazságot.

Arra kérünk, hogy ebben a kritikus pillanatban kötelezd el magad a független 444 és a szabad magyar nyilvánosság mellett!

A 444-nek egy ideje már az olvasók hozzájárulása ad biztonságot és valódi függetlenséget: nélkületek nem lehet igazi újságot készíteni. Amit eddig elértünk, azt veletek együtt, a ti támogatásotokkal értük el. Büszkék vagyunk az elmúlt hét év anyagaira: elemzésekre, riportokra, oknyomozásokra, videókra, és reméljük, hogy ti is úgy érzitek, rászolgáltunk a bizalmatokra.

Most még szorosabbra szeretnénk fűzni a kapcsolatunkat. Új alapokra helyezzük az újság működését. Az új rendszer reményeink szerint hosszú távon biztosítja a 444 függetlenségét, sőt lehetőséget teremt bővülésre, új munkatársak toborzására.

A 444 egy része hamarosan fizetős lesz. Azt szeretnénk, hogy a legtöbb hírünk továbbra is ingyenesen elérhető maradjon, ezért is fontos, hogy akik megengedhetik maguknak, vegyenek részt a lap finanszírozásában.

Lesznek viszont exkluzív anyagok, és más extrák, amik csak az előfizetőknek járnak. Akik most mellettünk döntenek, és egyszeri, 10 ezer forintos támogatással segítenek fenntartani a lap stabil működését a következő, átmeneti időszakban, azoknak a fizetős rendszer indításakor, más előnyök mellett, két hónap tagságot is kínálunk, ennek végén pedig többféle havidíjas csomagból választhathatják majd ki, amelyik nekik szimpatikus.

Sőt: a következő hetekben és hónapokban velük rendszeresen konzultálva alakítjuk ki a 444 életének következő szakaszát, többek között azt is, hogy mennyi legyen a havi előfizetés összege, hányféle csomagot kínáljunk majd, és azokban pontosan milyen szolgáltatások legyenek.

Lépj a Körön belülre, és lesz 444. Lesz magyar nyelven igazi sajtó.

A 444 és a szabad magyar nyilvánosság jövője nem csak a befizetéseden múlik!

Arra kérünk, hogy oszd meg barátaiddal ezt az oldalt emailben vagy Facebookon, vagy küldd el nekik

Ha minden támogatónk csak egyetlen barátját győzné meg arról, hogy érdemes mellénk állnia, akkor nem csak a lap helyzetét tudnánk stabilizálni, de rövid idő alatt új kollégákkal, és még több jó cikkel és videóval erősödhetne a 444.

Q&A

Fizetős lesz a 444?

Részben igen. A Körhöz csatlakozó, regisztrált támogatókkal közösen fogjuk kitalálni, milyen kedvezmények, juttatások, exkluzív tartalmak igazán fontosak a számukra, ezekhez csak ők kapnak majd hozzáférést. Azt szeretnénk, hogy a legtöbb anyagunk továbbra is ingyenesen elérhető maradjon, ezért is fontos, hogy akik megengedhetik maguknak, azok vegyenek részt a lap finanszírozásában.

Most egyszeri 10000 forintot kértek?

Igen. Ezért a pénzért - más extrák mellett - a fizetős szolgáltatás indulásakor 2 hónap tagságot kínálunk, ennek a végén pedig többféle havidíjas csomag közül választhatod majd ki, amelyik szimpatikus.

Ha 10 ezer forintért két hónap tagságot adtok, az azt jelenti, hogy 5000 forint lesz a havidíj?

Nem. A mostani 10 ezer forintos adománnyal elsősorban a 444 stabil működését segíted, és ezen felül kínálunk érte két hónap tagságot a fizetős időszakban, és más extrákat. Biztosan többféle havidíjas csomag lesz, ezeknek a pontos árát és tartalmát veletek együtt szeretnénk kidolgozni.

Mi történik, ha összegyűlik a 4444 támogató?

A kampány folytatódik tovább, az a minimum szint, amit magunknak kitűztünk. Abban bízunk, hogy nem csak 4444, hanem akár 10 ezernél is jóval több olyan ember van Magyarországon, akinek fontos, hogy maradjon szabad magyar sajtó. Mindenkinek, aki mellénk áll, akár az első 4444 támogató között, akár utána, ugyanazt kínáljuk.

Nemrég állítottam be nektek rendszeres támogatást, adományoztam nagyobb összeget. A korábban küldött pénzem számít az új rendszerben?

Igen, számít. Először is nagyon hálásak vagyunk minden eddigi támogatásért, az elmúlt években is ez tette lehetővé a 444 működését. Amennyiben 2020. július 1. óta már legalább 10000 forinttal támogattál bennünket, akkor te is tagja lehetsz a Körnek. Arra kérünk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot a tamogatas@444.hu emailcímen, és sínre tesszük a dolgot. Ha rendszeres támogatást állítottál be, arra kérünk, azt ne mondd le, hanem írj nekünk, hogy átvezessük a hozzájárulásodat az új rendszerbe.

10000 forint? Ennél nekem jóval többet megér a 444 és szabad magyar nyilvánosság jövője!

Minden segítségre szükségünk van, ezért kérünk, hogy nézd meg a lehetőségeket a Támogatás oldalunkon, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a tamogatas@444.hu emailcímen, és megbeszéljük a részleteket.

Mi lesz a szerkesztőségnek szánt pénzemmel, ha egyszer csak nálatok is megjelenik egy kormánypárti tulajdonos?

A 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt a szerkesztőség vezetőinek többségi tulajdonában van, a kisebbségi tulajdonos pedig egy MDIF nevű amerikai befektetési alap, ami kifejezetten 444-hez hasonló független lapokba fektet a világon mindenfelé. Hozzánk a Fidesz egyszerűen nem tudja bevásárolni magát. Hátterünkről Uj Péter főszerkesztő írt néhány éve, de ma is érvényesek, amik ebben a cikkben szerepelnek.