Projektek
444

Új fejezet a 444 történetében

Cél
14444 Támogató
9,474 Támogató
Folyamatban
9474
73 nap

Az elmúlt hónapokban már közel 10 ezren támogatták jelentős összeggel a 444-et, nekik köszönhetően pedig folyamatosan erősödik a lap. Támogass bennünket te is, hogy tovább bővíthessük a lapot!

Szeptember elején csatlakozott hozzánk a Hégető Honorka díjas Szász Zsófia, aki a 24.hu videórovatában dolgozott, Csurgó Dénes pedig az Indextől érkezett a 444-hez, gazdasági témákban utazik, és hamarosan saját podcasttal jelentkezik nálunk.

Október végén két újabb munkatársat igazoltunk. Mészáros Júlia mostanáig rovatvezető-helyettesként dolgozott a 24.hu szórakozás rovatában, Miklósi Gábor pedig 12 évig volt az Index munkatársa, főszerkesztő-helyettesként is dolgozott, nyáron a szerkesztőséggel együtt állt fel, most pedig mindketten a 444-nél folytatják.

Sokat foglalkozunk a hírleveleinkkel, és szerencsére azt látjuk, hogy egyre többen iratkoztok fel rájuk és olvassátok őket, összességében most már sok tízezren. Ezen az oldalon megtaláljátok az összes lehetőséget. Ha még egyáltalán nem ismeritek őket, akkor

hírlevéllel érdemes kezdeni, hamarosan pedig tovább bővül a választék.

Újraéledt vagy inkább új formában, műfajában és témaválasztékában is átalakulva indult Uj Péter legendás „Szerda” rovatának utóda szintén hírlevélként, ezt csak a Körben regisztrált támogatók kapják.

Az új 444-es blogok is is nagyon jól teljesítenek. Augusztus eleje óta érkezett hozzánk

  • a Magyar Helsinki Bizottság blogja, a Helsinkifigyelő;
  • a Társaság a Szabadságjogokért oldala, a Taszjelenti;
  • az LMBTQ+ és gender témákat bemutató Szabadnem;
  • a drogpolitikával, droghasználattal és ártalomcsökkentéssel foglalkozó Drogriporter
  • a közéleti, történelmi és kulturális témákról szóló Pendulum;
  • és a fenntartható táplálkozás és más gasztronómiai ügyeket követő Babramegy.

Összességében az indulás óta már majdnem félmillió olvasója volt az új blogoknak, és ezen a fronton is tervezünk további erősítést.

Elkészült nyomtatott magazinunk, a MAKRO októberi száma, ami a 2018-as választást övező titkos alkuk történetét mutatja be 84 színes oldalon, 10 fejezetben Magyari Péter egyedülálló oknyomozó munkájának köszönhetően. A Kör tagjai tiszteletpéldányt kapnak a magazinból.

Augusztus elején indítottuk kampányunkat a 444 megújításáért, amihez már majdnem 10 ezren csatlakoztak.

Az elmúlt tíz évben a hatalom minden erejével azon volt, hogy lebontsa a szabad magyar nyilvánosságot. Ezt a folyamatot visszafordítani vagy akárcsak megállítani nem könnyű feladat. 10000 embernél jóval többre lesz szükség hozzá.

Arra kérünk, hogy ebben a kritikus pillanatban kötelezd el magad a független 444 és a szabad magyar nyilvánosság mellett! A 444 hamarosan új rendszerben jelenik meg, egy része fizetős lesz. Azt szeretnénk, hogy a legtöbb hírünk továbbra is ingyenesen elérhető maradjon, ezért is fontos, hogy akik megengedhetik maguknak, vegyenek részt a lap finanszírozásában. Lesznek viszont exkluzív anyagok, és más extrák, amelyek csak a Kör tagjai számára lesznek hozzáférhetőek. Akik most mellettünk döntenek, azoknak a fizetős rendszer indításakor, más előnyök mellett, két hónap tagságot is kínálunk, két hónap után pedig többféle havidíjas csomagból választhathatnak.

Az eddig csatlakozott több ezer ember támogatása lehetővé tette, hogy erősítsük a 444 működését. Mint látjátok nap mint nap dolgozunk a bővítésen: új témák, új munkatársak, új műfajok. Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Hozz még egy embert!

Ha minden támogatónk csak egyetlen ismerősét győzné meg, hogy érdemes mellénk állni, az új horizontokat nyitna a 444 előtt.

Ebben rengeteget tudsz segíteni. Ha egyszerűen hírét viszed a gyűjtésünknek, elmondod a barátaidnak, hogy miért fontos neked a 444 és szabad sajtó ügye. Ha a Facebookon vagy más hasonló oldalon megosztod

KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOD!

A szerkesztőség (balról jobbra, soronként): Tamás Bence Gáspár, Sarkadi Zsolt,Rényi Pál Dániel, Király András, Neuberger Eszter, Plankó Gergő, Boros Júlia, Szurovecz Illés, Haszán Zoltán, Horváth Bence, Uj Péter, Magyari Péter, Bede Márton, Szily László, Ács Dániel, Fődi Kitti, Urfi Péter, Erdélyi Péter, Czinkóczi Sándor, és, akik a képen nem szerepelnek: Ács Dániel ACsi, Botos Tamás, Habencius István, Halász Júlia, Herczeg Márk, Kardos Gábor, Kiss Bence, Kiss Veronika, Mészáros Zsófia, Pongrácz Éva, Sebesi Zsolt, Sulymosi Erik, Szedeli Zsuzsa, Zentai Bence.

Q&A

Fizetős lesz a 444?

Részben igen. A Körhöz csatlakozó, regisztrált támogatókkal közösen fogjuk kitalálni, milyen kedvezmények, juttatások, exkluzív tartalmak igazán fontosak a számukra, ezekhez csak ők kapnak majd hozzáférést. Azt szeretnénk, hogy a legtöbb anyagunk továbbra is ingyenesen elérhető maradjon, ezért is fontos, hogy akik megengedhetik maguknak, azok vegyenek részt a lap finanszírozásában.

Most egyszeri 10000 forintot kértek?

Igen. Ezért a pénzért - más extrák mellett - a fizetős szolgáltatás indulásakor 2 hónap tagságot kínálunk, ennek a végén pedig többféle havidíjas csomag közül választhatod majd ki, amelyik szimpatikus.

Ha 10 ezer forintért két hónap tagságot adtok, az azt jelenti, hogy 5000 forint lesz a havidíj?

Nem. A mostani 10 ezer forintos adománnyal elsősorban a 444 stabil működését segíted, és ezen felül kínálunk érte két hónap tagságot a fizetős időszakban, és más extrákat. Biztosan többféle havidíjas csomag lesz, ezeknek a pontos árát és tartalmát veletek együtt szeretnénk kidolgozni.

10000 forint? Ennél nekem jóval többet megér a 444 és szabad magyar nyilvánosság jövője!

Minden segítségre szükségünk van, ezért kérünk, hogy nézd meg a lehetőségeket a Támogatás oldalunkon, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a tamogatas@444.hu emailcímen, és megbeszéljük a részleteket.

Mi lesz a szerkesztőségnek szánt pénzemmel, ha egyszer csak nálatok is megjelenik egy kormánypárti tulajdonos?

A 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt a szerkesztőség vezetőinek többségi tulajdonában van, a kisebbségi tulajdonos pedig egy MDIF nevű amerikai befektetési alap, ami kifejezetten 444-hez hasonló független lapokba fektet a világon mindenfelé. Hozzánk a Fidesz egyszerűen nem tudja bevásárolni magát. Hátterünkről Uj Péter főszerkesztő írt néhány éve, de ma is érvényesek, amik ebben a cikkben szerepelnek.

Nemrég állítottam be nektek rendszeres támogatást, adományoztam nagyobb összeget. A korábban küldött pénzem számít az új rendszerben?

Igen, számít. Először is nagyon hálásak vagyunk minden eddigi támogatásért, az elmúlt években is ez tette lehetővé a 444 működését. Amennyiben 2020. július 1. óta már legalább 10000 forinttal támogattál bennünket, akkor te is tagja lehetsz a Körnek. Arra kérünk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot a tamogatas@444.hu emailcímen, és sínre tesszük a dolgot. Ha rendszeres támogatást állítottál be, arra kérünk, azt ne mondd le, hanem írj nekünk, hogy átvezessük a hozzájárulásodat az új rendszerbe